Training Data Driven Recruitment Marketing

Direct inschrijven  Download brochure

Data en inzichten inzetten om grip te krijgen op werving

Als recruiter is het lastig om grip te krijgen op werving zeker met een overspannen arbeidsmarkt. Hoe kun je als recruiter toch meer grip krijgen op de resultaten van jouw wervingsinspanningen? Het antwoord is door met data en inzichten te werken die succes in werving veel meer voorspelbaar maken. In de training data driven recruitment marketing leer je op een praktische en succesvolle manier met data zoals bijv. doelgroep en concurrentie intelligence te werken. Ben jij klaar voor meer grip op jouw werving?!

Voor wie

Deze training is geschikt voor de volgende professionals:

 • Corporate recruiters
 • Bureau recruiters
 • Communicatie- of marketingprofessionals met een verantwoordelijkheid in werving
 • Startende recruitmentmarketeers

Twijfel je of deze training geschikt voor jou is neem dan contact met ons op.

Programma

De training Recruitment Marketing Inzichten bestaat uit de volgende vier leersprints:

In de eerste leersprint leer je hoe je een recruitmentmarketing intake met een vacaturehouder kan doen. Hierin leer je welke inzichten je van de vacaturehouder nodig hebt om een recruitmentmarketing campagne maximaal goed op te zetten.

In de tweede leersprint leer je werken met doelgroep intelligence. Je leert welke verschillende soorten doelgroep intelligence er zijn en hoe je deze kan verzamelen en inzetten als basis voor een doelgroepgerichte recruitmentmarketing campagne.

In de derde leersprint leer je hoe je een analyse kunt maken van arbeidsmarktconcurrenten die op zoek zijn naar dezelfde doelgroep als jij.  Je leert hoe je kan achterhalen welke kanalen zij gebruiken en hoe zij zichzelf positioneren om zo maximaal onderscheidend te zijn naar concurrenten.

In de laatste leersprint leer je hoe je 'candidate persona's' kan bouwen als middel om met vacaturehouders en/of de organisatie te communiceren over de te werven doelgroep.

Resultaat

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • Een recruitmentmarketing intake met een vacaturehouder te doen
 • Doelgroep intelligence te verzamelen en in te zetten
 • Een concurrentie analyse van arbeidsmarktconcurrenten te maken
 • Candidate persona's te maken en in te zetten

Lead Trainer - Sandor Snoeren

Leermethode

Bij trainingen van de Insighters Academy vinden we naast de inhoud van de training het ook belangrijk hoe de training wordt gegeven. Op basis van twintig jaar trainingservaring ontwikkelde wij een trainingsmethode die goed past bij recruitment(marketing) professionals.

Onze trainingen zijn op een heldere manier via zogenaamde ‘leersprints' opgebouwd. Leersprints zijn afgebakende hoeveelheid leerstof die ervoor zorgen dat je overzicht houdt op de leerstof en daarmee een goede leerervaring hebt.

In de training ligt de nadruk op het feit dat je het geleerde direct in de praktijk kan gaan brengen. Zo werken wij met korte voorbereidingsopdrachten om het maximale uit de trainingsdag te halen. Op de trainingsdag zelf ligt de nadruk op een stuk theorie afgewisseld met korte praktijkopdrachten om zo de theorie direct toe te passen. Verder werken we veel met tips, tricks en best practices uit de praktijk ter inspiratie. Als laatste werken we met templates die je kan downloaden in ons online learning centre om het geleerde later in de praktijk makkelijk toe te kunnen passen. 

Trainingen van de Insighteracademy worden altijd afgesloten met een online toets die je voor jezelf kan maken om te kijken of je de geleerde stof beheerst.

Online Learning Centre

Trainingen van de Insighters Academy worden ondersteunt door ons Online Learning Centre. Op het Online Learning Centre vindt je alle zaken die jou ondersteunen voor, tijdens en na jouw training zoals;
 • Voorbereidings- en praktijkpdrachten
 • Diverse templates
 • Formule sheet
 • Linkjes naar in de training gebruikte recruitmentmarketing tools
 • Linkjes naar diverse databronnen
 • Prompt sheet voor AI tools
 • Handout van de training
 • Mogelijkheid vragen te stellen aan de trainer
 • Online toets van de training


Praktische informatie

Studiebelasting: 7 uur (incl. bijeenkomst)

Kosten: 495 euro excl. btw

Datum: vrijdag 13 september 2024

Tijd: 09:00 - 13:00

Locatie: Utrecht (goed bereikbaar met auto en OV).

Deze training maakt onderdeel uit van de opleiding Recruitmentmarketing. Voor een geheel overzicht van de opleiding click hier. Wil jij deze training samen met jouw team incompany volgen neem dan contact met ons op. Wil je meerdere losse trainingen volgen dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

Direct inschrijven  Download brochure