Masterclass Campus Strategie

Direct inschrijven   Download factsheet

Het maximale uit campus recruitment halen

Je bent verantwoordelijk voor campus recruitment (stage, bijbanen, BOL, BBL, afstuderen en startersfuncties/traineeships) binnen jouw organisatie en je vraagt je af hoe je het beste campus recruitment kan opzetten of verbeteren. Je wil graag af van eindeloos naar studentborrels gaan of sollicitatietrainingen geven door slimmer naar campus recruitment te kijken. Je wil graag een succesvol campus plan maken waardoor je zeker weet dat je in minder tijd meer succesvol gaat zijn op de campus.

Herken je bovenstaande dan is de Masterclass Campus Recruitment de training waar jij naartoe moet. In één dag leer jij hoe je voor jouw organisatie een slim campus plan in elkaar zet. Ben jij klaar om campus recruitment nog slimmer aan te pakken?!

Voor wie

De Masterclass Campus Recruitment is geschikt voor iedereen die zich bezighoudt met campus recruitment. Dit kunnen de volgende rollen zijn:

  • Campus recruiter
  • Recruiter met verantwoordelijkheid voor campus recruitment
  • HR-specialist met verantwoordelijkheid voor campus recruitment
  • Communicatiespecialist met verantwoordelijkheid voor campus recruitment
  • Organisatie medewerkers met een verantwoordelijkheid in campus recruitment

De Masterclass Campus Recruitment is geschikt voor zowel ervaren als pas startende campus recruitment professionals.

Programma

De Masterclass Campus Recruitment bestaat uit de volgende onderdelen:

Als eerste leer je hoe je met behulp van data jouw campus doelgroepen kunt samenstellen op basis van opleidingsrichtingen en niveaus en de vraag vanuit de organisatie. Op deze manier weet je precies welke opleidingsinstituten en studierichtingen je gaat targetten.

In het tweede deel zoomen we in op de doelgroep. Je leert hoe je op basis van doelgroep- en concurrentie-inzichten een campus propositie (Campus Value Proposition) voor specifieke doelgroepen kunt bouwen.

In het derde deel gaan we in op hoe je campus communicatie kunt inrichten om jouw campus doelgroepen maximaal te bereiken. Zo leer je hoe je diverse communicatiekanalen zoals social media, studie sites, vacaturesites, referral, sourcing, events en sponsoring kunt inzetten voor een maximaal bereik onder de campus doelgroep.

Als laatste staan we stil bij het meetbaar maken van campus recruitment. Zo leer je te werken met diverse campus KPI's om succes meetbaar maar ook deelbaar binnen de organisatie maken.

Bovenstaand programma wordt ondersteunt door de campusplan template van de Insighters Academy. Op deze manier heb je aan het einde van de masterclass een klant en klaar strategisch campusplan voor jouw organisatie liggen.

Resultaat

Na het volgen van deze masterclass ben je in staat om:

  • Op basis van organisatievraag en doelgroep data campus doelgroepen te bepalen.
  • Op basis van intelligence per campus doelgroep een Campus Value Proposition te bepalen.
  • Een campus communicatieplan op te zetten op basis van diverse inzichten/data.
  • Te werken met diverse Campus KPI's.
  • Integraal een campus plan voor de organisatie vorm te geven.

Leermethode

Bij trainingen van de Insighters Academy vinden we naast de inhoud van de training ook belangrijk hoe de training wordt gegeven. Op basis van twintig jaar trainingservaring ontwikkelde wij een trainingsmethode die goed past bij recruiters. 

In de training ligt de nadruk op het feit dat je het geleerde direct in de praktijk kan gaan brengen. Zo werken wij met korte voorbereidingsopdrachten om het maximale uit de trainingsdag te halen. Op de trainingsdag zelf ligt de nadruk op een stuk theorie afgewisseld met korte praktijkopdrachten om zo de theorie direct toe te passen. Verder werken we veel met tips, tricks en best practices uit de praktijk ter inspiratie. Als laatste werken we veel met templates die je kan downloaden om het geleerde later in de praktijk makkelijk toe te kunnen passen.

Docent

Deze masterclass wordt gegeven door Sandor Snoeren. Sandor is ruim twintig jaar werkzaam in employerbranding en campus recruitment. Sandor adviseerde diverse bedrijven op basis van eigen modellen over de inrichting van hun campus recruitment en strategie. Sandor geeft al twintig jaar training waarin hij honderden recruiters trainde en weet dus hoe hij de trainingsstof het beste over kan brengen. Voor meer informatie over Sandor check hier zijn Linkedin profiel.

Praktische informatie

Studiebelasting: 10 uur (inclusief masterclass zelf)

Datum: 5 september 2024

Tijd: van 09:00 tot 17:00

Locatie: Utrecht (locatie is zowel per openbaar vervoer als per auto goed bereikbaar).

Kosten: 950 euro excl. btw. Inclusief alle studiemateriaal en verblijf.

Direct inschrijven  Downloaden factsheet