Training Vacature Content Marketing

Direct inschrijven  Download brochure

Succesvol campagnes bouwen met unieke content

Opvallen met jouw vacature in een overvolle arbeidsmarkt is noodzakelijk om het juiste talent aan te trekken. Een online posting met een weinig inspirerende 'stock foto' gaat het niet meer worden. Maar hoe kan je nu op praktische en efficiënte wijze content maken voor jouw vacatures? In de training vacature content marketing leer je hoe je in mum van tijd goede vacatureteksten schrijft, succesvolle online advertenties maakt en hoe je video effectief kunt inzetten in recruitmentmarketing. Ben jij klaar om jouw recruitment marketing campagnes naar het volgende niveau te tillen?

Voor wie

Deze training is geschikt voor de volgende professionals:

 • Corporate recruiters
 • Bureau recruiters
 • Communicatie- of marketingprofessionals met een verantwoordelijkheid in werving
 • Startende recruitmentmarketeers

Twijfel je of deze training geschikt voor jou is neem dan contact met ons op.

Programma

De training Vacature Content Marketing bestaat uit de volgende vier leersprints:

In de eerste leersprint leer je hoe je vacatureteksten kan schrijven die een maximaal aantal sollicitanten opleveren. Je leert hoe je vacatureteksten doelgroepgericht met de juiste structuur en vindbaarheid (SEO) kunt schrijven ondersteunt door tools als ChatGPT en Bard.

In de tweede leersprint leer je hoe je op praktische wijze afbeeldingen kunt gebruiken die ingezet kunnen worden in bijv. social media campagnes. Je leert werken met tools zoals Canva, Mid Journey, chat GPT en foto databanken.

In de derde leersprint leer je hoe je video zoals bijv. vlogs kunt inzetten in werving. Je leert hoe je video kunt (laten) genereren en verspreiden met behulp van tools als Youtube en Vimeo.

In de laatste leersprint leer je hoe je het succes van diverse soorten content in een recruitmentmarketing campagne kan doormeten en middels A/B testen kunt optimaliseren.

Resultaat

Na het volgen van deze training ben je in staat om:

 • Conversiegericht vacatureteksten te schrijven
 • Afbeeldingen praktisch in te zetten binnen werving
 • Video efectief en laagdrempelig in te zetten binnen werving
 • Diverse tools te gebruiken om het resultaat van content door te meten en A/B te testen.

Lead trainer - Kevin van Houten

Leermethode

Bij trainingen van de Insighters Academy vinden we naast de inhoud van de training het ook belangrijk hoe de training wordt gegeven. Op basis van twintig jaar trainingservaring ontwikkelde wij een trainingsmethode die goed past bij recruitment(marketing) professionals.

Onze trainingen zijn op een heldere manier via zogenaamde ‘leersprints' opgebouwd. Leersprints zijn afgebakende hoeveelheid leerstof die ervoor zorgen dat je overzicht houdt op de leerstof en daarmee een goede leerervaring hebt.

In de training ligt de nadruk op het feit dat je het geleerde direct in de praktijk kan gaan brengen. Zo werken wij met korte voorbereidingsopdrachten om het maximale uit de trainingsdag te halen. Op de trainingsdag zelf ligt de nadruk op een stuk theorie afgewisseld met korte praktijkopdrachten om zo de theorie direct toe te passen. Verder werken we veel met tips, tricks en best practices uit de praktijk ter inspiratie. Als laatste werken we met templates die je kan downloaden in ons online learning centre om het geleerde later in de praktijk makkelijk toe te kunnen passen.

Trainingen van de Insighteracademy worden altijd afgesloten met een online toets die je voor jezelf kan maken om te kijken of je de geleerde stof beheerst.

Online Learning Centre

Trainingen van de Insightersacademy worden ondersteunt door ons Online Learning Centre. Op het Online Learning Centre vindt je alle zaken die jou ondersteunen voor, tijdens en na jouw training zoals;

 • Voorbereidings- en praktijkpdrachten
 • Diverse templates
 • Formule sheet
 • Linkjes naar in de training gebruikte recruitmentmarketing tools
 • Linkjes naar diverse databronnen
 • Prompt sheet voor AI tools (ChatGPT, Bard etc.)
 • Handout van de training
 • Mogelijkheid vragen te stellen aan de trainer
 • Online toets van de training


Praktische informatie

Studiebelasting: 7 uur (incl. bijeenkomst)

Kosten:  495 euro excl. btw

Datum: donderdag 16 mei 2024

Tijd: 13:30 - 17:30

Locatie: Utrecht (goed bereikbaar met auot en OV)

Deze training maakt onderdeel uit van de opleiding Recruitmentmarketing. Voor een geheel overzicht van de opleiding click hier. Wil jij deze training samen met jouw team incompany volgen neem dan contact met ons op. Wil je meerdere losse trainingen volgen dan kun je dit aangeven op het inschrijfformulier.

Direct inschrijven  Download brochure